3 πράγματα που χρειάζεται μια ταράτσα το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι είναι σίγουρα μια κατάλληλη εποχή για να προχωρήσει κανείς σε εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης ενός κτιρίου.

Ποια στεγανοποίηση είναι κατάλληλη για την ταράτσα μου;

 Κανένα κτίριο, ακόμη και εάν δεν πρόκειται για παλιά κατασκευή, δεν είναι άτρωτο 100%, και σίγουρα καραδοκούν κίνδυνοι που μπορούν πολύ εύκολα να προκαλέσουν φθορές ή να επιβαρύνουν την υγιεινή της ατμόσφαιρας που επικρατεί μέσα σε αυτό.

Μόνωση και στεγανοποίηση ταράτσας: Πώς να επιλέξεις επαγγελματία

Τόσο η μόνωση όσο και η στεγανοποίηση ταράτσας είναι παρεμβάσεις που δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιπολαιότητα ή προχειρότητα από τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Στεγανοποίηση ταράτσας: Πότε την χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ένα κτίριο!

Δεν νοείται σύγχρονο, ενεργειακά αναβαθμισμένο και λειτουργικό ακίνητο χωρίς στεγανοποίηση ταράτσας! Πρόκειται για μια σειρά από παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στην πλάκα της ταράτσας ενός κτιρίου και οι οποίες δημιουργούν έναν μανδύα ασφαλείας που προστατεύει το ακίνητό μας από την υγρασία, εμποδίζοντας το νερό να εισέλθει μέσα σε αυτό.

Μόνωση ταράτσας: 4 άμεσα οφέλη που την καθιστούν αναγκαία!

Η μόνωση ταράτσας είναι ίσως το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας για κάθε ακίνητο, είτε πρόκειται για παλιά κατασκευή ή ακόμη και νεόδμητο. Πρόκειται για μια ασπίδα που προστατεύει τη μονοκατοικία, την πολυκατοικία, το εξοχικό, τον επαγγελματικό χώρο ή την αποθήκη μας από εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν στατικά προβλήματα, να φθείρουν μια κατασκευή ή ακόμη και να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας στον οργανισμό μας. Πριν από μερικά χρόνια οι ιδιοκτήτες ακινήτων έβλεπαν ως περιττό έξοδο τη μόνωση ταράτσας, ωστόσο πλέον αυτή η αντίληψη έχει αντιστραφεί, καθώς τα άμεσα οφέλη που απολαμβάνει κανείς από τη μόνωση ταράτσας την καθιστούν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Εξωτερική θερμομόνωση: Τι κερδίζω το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι αποτελεί για αρκετούς καταναλωτές έναν… πονοκέφαλο με τον εφιάλτη που ακούει στο όνομα “φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος” να κυριαρχεί στη σκέψη των περισσότερων, με δεδομένη την ανάγκη για συχνή χρήση κλιματιστικών και ανεμιστήρων. Η εξωτερική θερμομόνωση ωστόσο είναι ένα όπλο που έχουμε στα χέρια μας και μπορεί να μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χρήματα την περίοδο του καλοκαιριού, καθώς αποτελεί μια επένδυση η απόσβεση της οποίας γίνεται εύκολα, προσφέροντάς μας μια πλειάδα πλεονεκτημάτων.