images

Στεγανοποίηση ταράτσας: Πότε την χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ένα κτίριο!

Δεν νοείται σύγχρονο, ενεργειακά αναβαθμισμένο και λειτουργικό ακίνητο χωρίς στεγανοποίηση ταράτσας! Πρόκειται για μια σειρά από παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στην πλάκα της ταράτσας ενός κτιρίου και οι οποίες δημιουργούν έναν μανδύα ασφαλείας που προστατεύει το ακίνητό μας από την υγρασία, εμποδίζοντας το νερό να εισέλθει μέσα σε αυτό.

Μπορεί πριν από μερικά χρόνια αρκετοί καταναλωτές να μην έδιναν τη δέουσα σημασία και προσοχή στη στεγανοποίηση της ταράτσας των κτιρίων τους, αψηφώντας ή και μη γνωρίζοντας τα οφέλη που απολαμβάνουν από τέτοιου είδους παρεμβάσεις, ωστόσο πλέον η στεγανοποίηση έχει αποκτήσει τη θέση που της αρμόζει και φιγουράρει ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων με τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουμε σε ένα κτίριο, εάν θέλουμε να εξασφαλίσουμε ένα υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης.

 

Πότε χρειάζεται επειγόντως ένα κτίριο στεγανοποίηση ταράτσας;

 

Στην εταιρία Μονώσεις Αγγελόπουλος ασχολούμαστε επί σειρά ετών με τέτοιου είδους παρεμβάσεις και χάρη στην πολυετή εμπειρία μας, δημιουργήσαμε έναν σύντομο και πρακτικό οδηγό με όλα εκείνα τα “σημάδια” που χτυπούν καμπανάκι πως το κτίριο μας χρήζει άμεσης στεγανοποίησης.

 

Όταν αντιληφθείτε υγρασία

Το πρώτο σημάδι που υποδηλώνει πως κάτι δεν πάει καλά με το κτίριο μας και πως η ταράτσα αυτού χρήζει δραστικών παρεμβάσεων είναι ο μεγάλος εφιάλτης των περισσότερων ακίνητων: η υγρασία! Εάν αντιμετωπίζετε χρόνιο πρόβλημα υγρασίας ή αντιληφθείτε ξαφνικά πως εμφανίζεται υγρασία μέσα στο σπίτι σας ή πως η υγρασία την οποία είχατε “συνηθίσει” να κυνηγάτε κάθε χρόνο, έχει επεκταθεί αισθητά, τότε σίγουρα η λύση του προβλήματος βρίσκεται στην ταράτσα. Όποιο τύπο στεγανοποίησης και εάν επιλέξετε θα είστε σε θέση να θωρακίσετε την ταράτσα του κτιρίου σας, τοποθετώντας πρακτικά μια ασπίδα προστασίας απέναντι στην υγρασία. Στην εταιρία Μονώσεις Αγγελόπουλος εφαρμόζουμε τόσο στεγανοποίηση με Hyperdesmo system όσο και με ασφαλτικές μεμβράνες, δύο μέθοδοι εξίσου αποδοτικές στην αποτροπή της υγρασίας, που δημιουργούν μια ιδιαίτερα υδρόφοβη μεμβράνη στο κτίριο μας και μετατρέπουν τον εφιάλτη της υγρασίας σε μια παλιά ανάμνηση.

 

Νερά που στάζουν

Δεν είναι όμως μόνο η ύπαρξη υγρασίας που χτυπάει καμπανάκι και πρέπει να μας προβληματίσει σχετικά με τις παρεμβάσεις που χρειάζεται το ακίνητό μας. Εάν μετά από κάθε βροχή διαπιστώσετε κάποιο σημείο στο ταβάνι σας το οποίο στάζει νερά, τότε και σε αυτή την περίπτωση η στεγανοποίηση είναι αναμφίβολα μονόδρομος. Μια ταράτσα στην οποία δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες δομικές παρεμβάσεις, είναι πολύ επιρρεπής στην εισροή υδάτων, με το νερό να καταλήγει μέσα στο κτίριο προκαλώντας φθορές σε έπιπλα, δημιουργώντας ένα ανθυγιεινό περιβάλλον διαβίωσης και φυσικά επηρεάζοντας χρόνο με το χρόνο ακόμη και την ίδια τη στατικότητα του κτιρίου μας. Αν συνυπολογίσει κανείς πως όλα τα παραπάνω προκαλούν ζημιές, η επιδιόρθωση των οποίων κοστίζει ιδιαίτερα, τότε γίνεται κάτι παραπάνω από κατανοητό πως με μια στεγανοποίηση ταράτσας δεν θωρακίζουμε απλώς το σπίτι μας απέναντι σε εξωγενείς απειλές αλλά παράλληλα εξοικονομούμε χρήματα, κάνουμε άμεση απόσβεση και γλιτώνουμε δαπανηρές μετέπειτα παρεμβάσεις.

 

Προβλήματα με τη θερμοκρασία

Η ύπαρξη υγρασίας και τα νερά που στάζουν είναι σίγουρα δύο σημάδια που δείχνουν ξεκάθαρα προς τον δρόμο της στεγανοποίησης στην ταράτσα μας. Το ίδιο ωστόσο ισχύει και με τη θερμοκρασία του ακινήτου μας. Εάν διαπιστώνετε πως παρά τις φιλότιμες – και ιδιαίτερα δαπανηρές – προσπάθειες σας να ζεστάνετε το κτίριο σας το χειμώνα και να το διατηρήσετε δροσερό το καλοκαίρι, δεν βλέπετε το επιθυμητό αποτέλεσμα τότε ίσως η καρδιά του προβλήματος να βρίσκεται στην ταράτσα. Η στεγανοποίηση ταράτσας μας βοηθά να διατηρήσουμε την επιθυμητή θερμοκρασία μέσα στο κτίριο μας, καθώς μειώνει σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό βαθμό τις επιπτώσεις των υψηλών ή χαμηλών θερμοκρασιών από το εξωτερικό περιβάλλον στο εσωτερικό του κτιρίου μας.

 

Εάν διαπιστώνετε υψηλή συγκέντρωση υγρασίας, έχετε παρατηρήσει να στάζουν νερά μέσα στο κτίριο σας ή έχετε κουραστεί να ξοδεύετε μια περιουσία για να ζεστάνετε ή να κρατήσετε δροσερό τον χώρο σας το χειμώνα και το καλοκαίρι αντίστοιχα, τότε δεν έχετε παρά να εμπιστευτείτε ΑΜΕΣΑ την εταιρία Μονώσεις Αγγελόπουλος, που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει μια σειρά από καίριες παρεμβάσεις για την ολοκληρωμένη στεγανοποίηση της ταράτσας σας, θωρακίζοντας στον μέγιστο βαθμό το κτίριο σας.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • Πληροφορίες