images

Εξωτερική θερμομόνωση: Τι κερδίζω το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι αποτελεί για αρκετούς καταναλωτές έναν… πονοκέφαλο με τον εφιάλτη που ακούει στο όνομα “φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος” να κυριαρχεί στη σκέψη των περισσότερων, με δεδομένη την ανάγκη για συχνή χρήση κλιματιστικών και ανεμιστήρων. Η εξωτερική θερμομόνωση ωστόσο είναι ένα όπλο που έχουμε στα χέρια μας και μπορεί να μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χρήματα την περίοδο του καλοκαιριού, καθώς αποτελεί μια επένδυση η απόσβεση της οποίας γίνεται εύκολα, προσφέροντάς μας μια πλειάδα πλεονεκτημάτων.

Τι κερδίζω άμεσα από την εξωτερική θερμομόνωση;

Το πρώτο πράγμα που κερδίζουμε άμεσα, γρήγορα και εύκολα από την εφαρμογή μιας εξωτερικής θερμομόνωσης στο κτίριο μας είναι η σταθερή θερμοκρασία. Πρόκειται άλλωστε για το Α και το Ω στην ενεργειακή θωράκιση ενός ακινήτου, μιας και χάρη στην εξωτερική θερμομόνωση απολαμβάνουμε την επιθυμητή κάθε φορά θερμοκρασία ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο εξωτερικό περιβάλλον. Με πιο απλά λόγια, ακόμη και εάν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο έξω, το εσωτερικό του κτιρίου μας παραμένει δροσερό και έτσι απολαμβάνουμε μια “φυσική ψύξη”, που τόσο πολύ επιζητούμε όλοι την περίοδο του καλοκαιριού. Αντίστοιχα βέβαια τον χειμώνα το κτίριο μας διατηρείται ζεστό ακόμη και εάν έξω επικρατούν συνθήκες ιδιαίτερα χαμηλής θερμοκρασίας.

 

Πώς εξοικονομώ χρήματα το καλοκαίρι;

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη συνεπώς το γεγονός ότι σε ένα ακίνητο στο οποίο έχει εφαρμοστεί εξωτερική θερμομόνωση, μειώνεται κατακόρυφα η ανάγκη για κατανάλωση ρεύματος προκειμένου αυτό να παραμείνει δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό τον χειμώνα. Έχοντας θωρακίσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο το σπίτι, το γραφείο ή οποιοδήποτε άλλο ακίνητό μας, δεν χρειάζεται να δαπανήσουμε μια περιούσια για το κλιματιστικό μας και έτσι λέμε αντίο μια για πάντα στους “φουσκωμένους” λογαριασμούς ρεύματος. Εκτός από ένα δροσερό σπίτι το καλοκαίρι απολαμβάνουμε συνεπώς και μια ιδιαίτερα σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τον οικογενειακό προϋπολογισμό μας. Αν αναλογιστεί κανείς άλλωστε το πόσα χρήματα δαπανά κάθε καλοκαίρι λόγω της συχνής χρήσης κλιματιστικού ή ανεμιστήρα, γίνεται κάτι παραπάνω από αντιληπτό πως τα χρήματα που θα ξοδέψει για την εξωτερική θερμομόνωση θα τα κάνει άμεσα απόσβεση, και μάλιστα διπλά και τριπλά.

 

Τα άμεσα οφέλη

Η εξωτερική θερμομόνωση είναι πρακτικά ένας μονωτικός μανδύας προστασίας τον οποίο τοποθετούμε στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου μας, προστατεύοντας το έτσι από την έκθεση στις καιρικές συνθήκες που μεταβάλλονται διαρκώς. Η υγρασία, η μούχλα, οι φθορές από την υψηλή θερμοκρασία αποτελούν κυριολεκτικά παρελθόν για ένα κτίριο στο οποίο έχει εφαρμοστεί εξωτερική θερμομόνωση και έτσι μειώνονται αισθητά και τα έξοδα για τη συντήρηση του ή την επιδιόρθωση των καταστροφών που αφήνει πίσω της η εναλλαγή των καιρικών συνθηκών. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη μέθοδο αλλά και τα υλικά που θα εφαρμοστούν για την εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου μας, που διαδραματίζουν άλλωστε πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην εταιρία Μονώσεις Αγγελόπουλος άλλωστε σε αυτό ακριβώς δίνουμε προτεραιότητα, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πως η εφαρμογή πιστοποιημένων μονωτικών υλικών αλλά και η επιστράτευση της κατάλληλης κάθε φορά μεθόδου εξωτερικής θερμομόνωσης είναι τα δύο συστατικά που καθιστούν την παρέμβαση πετυχημένη και μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε ξέγνοιαστα το αποτέλεσμα των ενεργειών μας.

 

Η εξωτερική θερμομόνωση είναι αναμφίβολα ένα όπλο στα χέρια μας, το οποίο εάν αξιοποιήσουμε έξυπνα και στοχευμένα θα μας αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη και ένα κτίριο πλήρως θωρακισμένο από όλες τις εξωτερικές καιρικές απειλές. Στην εταιρία Μονώσεις Αγγελόπουλος αναλαμβάνουμε τη μελέτη και τον σχεδιασμό όλων εκείνων των παρεμβάσεων που χρειάζεται το ακίνητό σας για να αποκτήσει την κατάλληλη εξωτερική θερμομόνωση και να πείτε αντίο μια και καλή στους “φουσκωμένους” λογαριασμούς ρεύματος, απολαμβάνοντας ένα δροσερό σπίτι για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • Πληροφορίες