Μόνωση ταράτσας: 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Η μόνωση ταράτσας αποτελεί έναν ιδιαίτερα αποδοτικό και άμεσο τρόπο για να θωρακίσει κανείς ένα κτίριο και να το προφυλάξει από προβλήματα που σχετίζονται με τον ήλιο, τη βροχή ή την υγρασία.

Πως θα εξοικονομήσετε χρήματα με τη στεγανοποίηση ταράτσας

Αν και αρκετοί καταναλωτές συγχέουν τη στεγανοποίηση ταράτσας με τη μόνωση, η αλήθεια είναι πως πρόκειται για δύο διαφορετικές διαδικασίες οι οποίες προσφέρουν αντίστοιχα οφέλη στην θωράκιση ενός κτιρίου.

Εξωτερική θερμομόνωση: Πείτε αντίο μια και καλή στην υγρασία

Η εξωτερική θερμομόνωση αποτελεί αναμφίβολα τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο ενεργειακής θωράκισης ενός κτιρίου, προσφέροντας οφέλη που μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες θα φάνταζαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Συμπύκνωση υδρατμών

Αν η σχετική υγρασία για παράδειγμα είναι 50% αυτό σημαίνει ότι ο αέρας περιέχει το 50% των υδρατμών που θα μπορούσε να περιέχει στην ίδια θερμοκρασία αν ήταν κορεσμένος. Αν ο αέρας έχει σχετική υγρασία κάτω από 30%, δημιουργείται αποπνικτική ατμόσφαιρα και ερεθίζονται οι βλεννογόνοι αδένες.

Αν ο αέρας έχει σχετική υγρασία πάνω από 70%, εμποδίζεται η εξάτμιση του ιδρώτα με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η αποβολή θερμότητας από το σώμα.

Θερμομόνωση Ταρατσών. Τι είναι και ποια τα οφέλη της;

 Η εξωτερική θερμομόνωση ενός κτιρίου είναι ο απόλυτος τρόπος για να πετύχουμε την κατάλληλη ισορροπία της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού μας.

Ποια είναι η καλύτερη μόνωση ταράτσας;

Δείτε στο παρακάτω άρθρο τις διαθέσιμες επιλογές σε μονώσεις ταρατσών με τα πλεονεκτήματά τους & επιλέξτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • Πληροφορίες