images

Μόνωση ταράτσας: 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Η μόνωση ταράτσας αποτελεί έναν ιδιαίτερα αποδοτικό και άμεσο τρόπο για να θωρακίσει κανείς ένα κτίριο και να το προφυλάξει από προβλήματα που σχετίζονται με τον ήλιο, τη βροχή ή την υγρασία.

Η μόνωση ταράτσας δημιουργεί ασπίδα προστασίας από τις εναλλαγές του καιρού

 

Οι συνεχείς διακυμάνσεις της θερμοκρασίας που προκαλούν οι απότομες ή και φυσιολογικές εναλλαγές του καιρού, εγκυμονούν κινδύνους για ένα κτίριο και σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται η μόνωση, γνωστή και ως θερμομόνωση, ταράτσας που θα δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας και θα βοηθήσει το κτίριο να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σε σταθερά επίπεδα. Εάν κάθε φορά που πλησιάζει ο χειμώνας η οροφή του σπιτιού σας γεμίζει μούχλα, ή λίγο πριν έρθει η άνοιξη βλέπετε την ταράτσα να στάζει νερά, τότε η θερμομόνωση αποτελεί αναμφίβολα μονόδρομο.
 

Η εταιρία Μονώσεις Αγγελόπουλος εξειδικεύεται στο να προσφέρει υψηλής ποιότητας μονώσεις, που θωρακίζουν ένα κτίριο και το προστατεύουν από εξωτερικές απειλές για πολλά, πολλά χρόνια. Ο σύντομος και πρακτικός οδηγός που ακολουθεί, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πιθανά λάθη και να επιλέξετε τη σωστή μόνωση ταράτσας!

1. Προσοχή στα υλικά

Το πρώτο πράγμα στο οποίο πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στη διαδικασία θερμομόνωσης που θα ακολουθήσετε είναι τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν. Υλικά που πληρούν τις προδιαγραφές, διαθέτουν αξιοπιστία αλλά και φέρουν εγγυήσεις που σας διασφαλίζουν την μακροζωία τους, είναι σίγουρα αυτά στα οποία πρέπει να στραφείτε με… κλειστά μάτια! Στον αντίποδα, εάν επιλέξετε αναξιόπιστα ή αμφιβόλου ποιότητας και ακατάλληλα μονωτικά υλικά είναι πολύ πιθανό μετά από λίγους μήνες να δείτε το σπίτι σας να γεμίζει πάλι μούχλα και υγρασία και τα χρήματα που έχετε δαπανήσει για τη μόνωση της ταράτσας σας να έχουν κυριολεκτικά πάει στράφι. Η εταιρία μας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα μονωτικά υλικά σε μια θερμομόνωση ταράτσας και για τον λόγο αυτό άλλωστε επιλέγουμε μόνο εξειδικευμένα υλικά, με υψηλό βαθμό αποδοτικότητας και αξιοπιστίας, προσφέροντας μονώσεις που αντέχουν στον χρόνο, εξασφαλίζοντας σιγουριά και ασφάλεια.

2. Ο σωστός επαγγελματίας

Για να πετύχει ωστόσο μια μόνωση ταράτσας δεν αρκεί απλώς να επιλέξουμε με προσοχή και σύνεση τα κατάλληλα μονωτικά υλικά. Αντίστοιχη συνέπεια οφείλουμε να δείξουμε και στην επιλογή του σωστού επαγγελματία. Η τεχνογνωσία και η κατάρτιση του επαγγελματία που θα προχωρήσει στην εγκατάσταση της θερμομόνωσης είναι τα δύο αυτά χαρακτηριστικά που θα μας επιτρέψουν να απολαύσουμε την διαδικασία, ξέγνοιαστα και χωρίς άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά. Ένας λάθος χειρισμός των μονωτικών υλικών, μια ερασιτεχνική προσέγγιση της μόνωσης ή απλώς η εφαρμογή μιας ακατάλληλης μεθόδου θερμομόνωσης, είναι υπηρεσίες για τις οποίες κανείς δεν θα ήθελε να καταβάλει χρήματα. Ένας επαγγελματίας του κλάδου ωστόσο, όπως η εταιρία Μονώσεις Αγγελόπουλος, είναι σε θέση να σας προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών μόνωσης ταράτσας, από τον αρχικό έλεγχο και την επίβλεψη του χώρου, μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της θερμομόνωσης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός για παράδειγμα πως η εταιρία μας εφαρμόζει μονώσεις μόνο με πιστοποιημένα συστήματα βάσει ΕΛΟΤ και με τις προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ, πιστοποιήσεις που ένας “ερασιτέχνης” ή ακόμη και επαγγελματίας με μικρότερη εμπειρία ή κατάρτιση, δεν θα μπορούσε να προσφέρει.

3. Η κατάλληλη μέθοδος

Εκτός από τα κατάλληλα μονωτικά υλικά και την επιλογή ενός έμπειρου και αξιόπιστου επαγγελματία, σε μια μόνωση ταράτσας σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η επιλογή της σωστής μεθόδου θερμομόνωσης. Το κάθε κτίριο με τα επιμέρους χαρακτηριστικά του απαιτεί και αντίστοιχη αντιμετώπιση και συνεπώς δεν υπάρχει μόνο μια μέθοδος θερμομόνωσης που μπορεί κανείς να εφαρμόσει σε μια ταράτσα. Εκεί ακριβώς άλλωστε έγκειται και το γεγονός της επιλογής του κατάλληλου επαγγελματία ο οποίος μπορεί να μας κατευθύνει σχετικά με την μέθοδο μόνωσης που πρέπει να επιλέξουμε, ώστε να είμαστε σε θέση να απολαύσουμε τα μέγιστα εφικτά αποτελέσματα από την εγκατάσταση της θερμομόνωσης. Μια λάθος μέθοδος μπορεί να αποβεί μοιραία, καθώς θα βγούμε χαμένοι και σε χρήμα αλλά και σε χρόνο και άμεσα το κτίριο μας θα χρειαστεί εκ νέου παρεμβάσεις.

Η εταιρία Μονώσεις Αγγελόπουλος διαθέτει την κατάλληλη εμπειρία, τεχνογνωσία και κατάρτιση για να μελετήσει τις εκάστοτε ανάγκες του κτιρίου σας και να προτείνει τα πιο αξιόπιστα και αποδοτικά μονωτικά υλικά αλλά και την σωστή μέθοδο θερμομόνωσης, που θα σας προσφέρουν την σιγουριά και ασφάλεια που χρειάζεστε, γνωρίζοντας πως το κτίριο σας έχει αποκτήσει την πλέον ασφαλή και κατάλληλη ασπίδα προστασίας απέναντι στον ήλιο, τις βροχές και την υγρασία.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • Πληροφορίες