images

Εξωτερική θερμομόνωση: Πείτε αντίο μια και καλή στην υγρασία

Η εξωτερική θερμομόνωση αποτελεί αναμφίβολα τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο ενεργειακής θωράκισης ενός κτιρίου, προσφέροντας οφέλη που μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες θα φάνταζαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Τι κερδίζω με την εξωτερική θερμομόνωση;

 

Πρακτικά, πρόκειται για μια σειρά από εργασίες που μας επιτρέπουν να διατηρούμε στο εσωτερικό ενός κτιρίου την επιθυμητή κάθε φορά θερμοκρασία, χωρίς αυτή να εξαρτάται από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες. Έτσι το καλοκαίρι επί παραδείγματι, απολαμβάνουμε ένα σπίτι δροσερό καθώς η εξωτερική θερμομόνωση αποτρέπει την είσοδο του ζεστού αέρα ενώ παράλληλα διατηρεί τη χαμηλή θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου που έχουμε δημιουργήσει με το κλιματιστικό μας. Φυσικά η θερμομόνωση δεν περιορίζεται μόνο στο καλοκαίρι, καθώς αντίστοιχα τον χειμώνα εμποδίζει τον ψυχρό και παγωμένο αέρα να εισέλθει μέσα στο κτίριο μας ενώ παράλληλα εγκλωβίζει τη ζέστη που δημιουργούν τα θερμαντικά μας σώματα.
 

Η εταιρία Μονώσεις Αγγελόπουλος ειδικεύεται και στις εξωτερικές θερμομονώσεις βοηθώντας πρακτικά τους πελάτες μας να αποκτήσουν σπίτια ζεστά τον χειμώνα και δροσερά το καλοκαίρι, αναβαθμίζοντας ενεργειακά τα κτίρια τους.

 

Η υγρασία αποτελεί παρελθόν

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επενδύσει κάποιος στην εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου του με πλέον δελεαστικό το γεγονός πως οι τοίχοι αυτομάτως αποκτούν ένα ειδικό δίχτυ προστασίας από την υγρασία και τη μούχλα. Η υγρασία αποτελεί εφιάλτη για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων που βλέπουν τα σπίτια, τις αποθήκες ή τα εξοχικά τους να καταστρέφονται με το πέρας του χρόνου από την υγρασία, η οποία δεν σταματά απλώς στους τοίχους αλλά επεκτείνεται και στο εσωτερικό ενός κτιρίου, καταστρέφοντας έπιπλα, είδη ένδυσης και άλλα αντικείμενα που συναντά στο διάβα της. Η εξωτερική θερμομόνωση ωστόσο μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την προστασία των τοίχων σας απέναντι στις υγρασίες, απομακρύνοντας ένα τόσο ιδιαίτερα αρνητικό σενάριο. Χάρη στην αξιόπιστη αλλά και αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδο εξωτερικής θερμομόνωσης που εφαρμόζει η εταιρία μας, οι τοίχοι σας διατηρούν την κατάλληλη θερμοκρασία που χρειάζεται για να αποτραπεί η εκδήλωση του φαινομένου της υγρασίας και όλων των ανεπιθύμητων συνεπειών της, όπως η μούχλα και οι καταστροφές σε σοβάδες και τοίχους.

 

Εξοικονομείτε ενέργεια

Φυσικά εκτός από τη θωράκιση απέναντι στην υγρασία, η θερμομόνωση σας προσφέρει άμεση εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία αγγίζει ακόμη και το 50%. Ένα κτίριο στο οποίο έχει εφαρμοστεί εξωτερική θερμομόνωση δεν “χάνει” σε ενέργεια με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται και να παραμένει ζεστό χωρίς να χρειαστεί να καταναλώσετε όλο το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο του καυστήρα σας, ενώ αντίστοιχα δροσίζεται και διατηρεί τη χαμηλή θερμοκρασία του χωρίς να πληρώσετε μια περιουσία στον λογαριασμό ρεύματος. Η εξοικονόμηση ενέργειας αυτή δεν μπορεί ουσιαστικά να περάσει απαρατήρητη, καθώς πρόκειται για έναν άμεσο και εύκολο τρόπο να κάνετε απόσβεση των χρημάτων που θα δαπανήσετε για την εγκατάσταση της εξωτερικής θερμομόνωσης, καθώς από το πρώτο κιόλας μήνα θα δείτε διαφορά σε έξοδα για θέρμανση ή ψύξη του σπιτιού σας, ανάλογα την εποχή.

 

Αναβαθμίζετε το κτίριο σας

Πρακτικά, εκτός από τη θωράκιση απέναντι στην υγρασία αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας που αγγίζει και το 50%, χάρη στην εξωτερική θερμομόνωση βοηθάτε αυτόματα το κτίριο σας να αναβαθμιστεί τόσο αισθητικά όσο και στο κομμάτι των υποδομών του. Παλιές οικοδομές ή σπίτια που έχουν υποστεί σοβαρές διαβρώσεις με την πάροδο του χρόνου, αναβαθμίζονται αισθητά χάρη στην εξωτερική θερμομόνωση, αποκτούν έναν αέρα ανακαίνισης και φρεσκάδας ενώ ταυτόχρονα γίνονται πιο λειτουργικά και σύγχρονα.

Εάν σας ενδιαφέρει να πείτε αντίο μια και καλή στην υγρασία, να αποκτήσετε ένα σπίτι που θα ζεσταίνεται εύκολα τον χειμώνα και θα δροσίζεται εξίσου γρήγορα το καλοκαίρι, χωρίς να πληρώνετε μια περιουσία, τότε δεν έχετε παρά να εμπιστευτείτε το άρτια καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό της εταιρίας Μονώσεις Αγγελόπουλους, που θα αναλάβει την εξωτερική θερμομόνωση και όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που χρειάζεται το κτίριο σας για να γίνει σύγχρονο και λειτουργικό.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • Πληροφορίες